De 5 beste interieur designs & Wooninspiraties

Vind je het ook zo lastig om je woning in te richten naar jouw smaak?
En ben je dus op zoek naar een nieuw interieur design of wooninspiratie? Zoek dan niet verder, wij hebben voor jou de meeste populaire interieur design stijlen op een rijtje gezet.

Om het jouw makkelijk te maken hebben we in verschillende thema’s ingedeeld. Mensen maken gebruik van diverse elementen van van verschillende woon thema’s door elkaar. Dit kun jij natuurlijk ook doen.

De diverse thema’s:

De industriële woonkamer

De industriële stijl woonkamer komt nog voort uit het vroege tijdperk, het industriële tijdperk. Het symboliseert de tijd van de modernisering en revolutionaire ontwikkelingen.

Het benadrukt het gebruik van zichtbaar staal met verweerde houten elementen. De hedendaagse moderne variant bevat nu vaker koperkleurige accenten. Een prachtig voorbeeld van een industriële woonkamer vind je hieronder.

Source: STUDIO.O. organic design
Visualizer: Michal Nowak Stud
io

2. De minimalistische woonkamer

Een van de meest bekende en eenvoudige woonkamers is de minimalistische woonkamer. Veel mensen vinden de minimalistische interieur design kil en dat het zorgt voor een ongemakkelijke sfeer.

Niets is minder waar. Minimalisme zorgt juist voor een kalmte en rust. Het is modern en elegant. Uiteraard is het altijd een kwestie van smaak. Een mooi voorbeeld van een minimalistische inrichting zie je hieronder in de afbeelding uitgebeeld.

3. De Scandinavische woonkamer

Het Scandinavische woonkamer design is gekarakteriseerd bij het m minimalistische, simpele en functionele design. Al is het design al sinds 1950 een populair design, het blijft toch een populair design de afgelopen tijd.

Als je een Scandinavisch design wil creëren voor jouw ruimte, maar je weet nog niet hoe je dat moet doen. Dan hebben wij een uitgebreid blog geschreven voor jou. Check hier al onze tips en voorbeelden over het Scandinavisch design.

4. De bohemien woonkamer

Het bohemian interieur design is een populaire indeling die niet kon missen in ons lijstje van populaire interieur designs. Want het is een inrichting die de zorgeloze en avontuurlijke geest van de avant-gardistische levensstijl weerspiegelt.

Hoe ziet dat er dan uit?

Je vult je ruime op een creatieve manier met het gebruik van rijke patronen en levendige kleuren, vooral met rode en paarse tinten. De sleutel tot succes is om een doelbewust “rommelige” look zorgvuldig te presenteren.

Je kent de uitspraak wel, ik heb geen rommel ik heb alles chaotisch georganiseerd. Onze tip gebruik een laag op textiel (spreien, kussens, vloerkleden of tapijt) voor een warmere sfeer. Hieronder een voorbeeld van hoe je dit kunt doen.

5. De landelijke woonkamer

De landelijke woonkamer is een begrip in de Nederlandse cultuur. Deze bekende stijl zie je in veel woonkamers in Nederland terug. Wil jij ook een landelijke woonkamer stijl?

Dan hebben wij enkele tips voor jou.

Bij een landelijke woonkamer maakt het niet uit of je een grote of een kleine woonkamer hebt, deze stijl kenmerkt zicht door de knusheid en de elementen die je daar aan toevoegt.

Je zou bijvoorbeeld een mooi galerij met foto’s van je familie kunnen ophangen. Je kunt het vullen met ontzettend leuke frutseltjes zoals een koekoek klok, oude boeken, glazen potten en genoeg planten om de boel een frisse maar landelijke look te geven.

Een andere mogelijkheid is het gebruiken van de moderne boerderij. Met industriële elementen en rustieke elementen om een grote woonkamer open te breken tot een prachtige kamer vol warmte en knusheid. Een voorbeeld van die prachtige elementen zijn natuurlijk de houten pilaren die je vaak terugziet in oude boerderijen.

Landelijke woonkamer interieur design

Tot slot

Dit zijn de 5 populaire interieur designs die wij voor jou hebben uitgekozen. Heb jij één van deze prachtige inrichtingen in huis, of heb jij nog tips en vragen voor andere lezers. Laat dan gerust een reactie achter, wij waarderen dat enorm.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter