Hoe maak je een GALERIJ met canvas prints?

Of je nu net in een nieuw huis bent komen wonen, je bestaande woning opnieuw aan het inrichten of simpel weg aan het kijken hoe je wooninrichtring kan verbeteren een op maat gemaakt galerij naar jouw smaakt brengt nieuw leven in de brouwerij en wij vertellen je hoe je dat eenvoudig kan doen!

Je kunt gebruik maken van eigen fotografie van je favoriete schilderijen of vakantie. Je kan eenvoudig een galerij maken naar jouw wens dat perfect past in jouw woning. Weet je niet waar je moet beginnen? Geen enkel problemen wij helpen je een handje. Lees gauw verder en wij helpen jou met het inrichten van een galerij met canvas prints.

Hulp nodig bij:

Gebruik maken van je eigen canvas prints in een galerij

Denk aan de ruimtes tussen je canvassen, aan de muur waar je het ophangt en de stijl die je graag in huis wilt hebben. Wat is het thema? Ben je op zoek naar zwarte en witte designs of juist naar tekst gebaseerde canvassen?

1. Ga op zoek naar Inspiratie

Van prachtige kleuren tot Pinterest borden over muur decoratie, wand decoratie, er zijn ontzettend veel manieren om nieuwe ideeën te vinden voor jou woon inrichting. Misschien kan je wel je eigen mood bord creëren door zelf een Pinterest aan te maken, om je alvast voor te bereiden op wat je wilt. Zo kun je designs opslaan die je gevonden hebt en ontzettend tof vind. Of mooie kleuren die je wilt toevoegen! Voor meer inspiratie check ons blog eens over verschillende wooninrichtingen.

2. Kies een ruimte

De perfecte ruimte kiezen voor je canvas prints is uiteraard een essentiële stap in je planning. Wees zeker dat je kiest voor een kamer met genoeg ruimte die past bij de stijl of je verwachte canvas galerij. Bijvoorbeeld: kleine ruimtes in badkamers, kantoortje of soortgelijke ruimtes hebben vaak niet genoeg ruimte om je galerij tot leven te blazen. Denk eerder aan grootte ruimtes zoals woonkamers, eetkamers, slaapkamers of een grote open trap. Mocht je een kleine woonkamer willen inrichten, lees dan onze tips voor een kleine woonkamer inrichting.

3. Plan je fotomuur

Je canvassen moet voorzichtig gekozen zijn om het allerbest te lijken. Wij adviseren dan ook schilderstape voor de verschillende plekken waar je ze wilt gaan neerhangen. Schilder tape kan je eenvoudig verwijderen en zo krijg jij alles mooi op de plekken te hangen zoals jij het wilt. Maak ook gebruik van een rolmaat zodat je precies weet hoeveel ruimte je tussen de canvas prints nodig hebt en welke formaten canvas prints je wilt gebruiken. Wat ook belangrijk is dat je de ruimtes tussen de canvassen evenredig verdeelt voor het mooiste effect. Maak gebruik van de schilderstape en doe een stap achteruit, als je denkt van zo moet het dan kan je beginnen met het samenstellen van je canvas galerij.

4. houdt ruimte over voor foto’s in frame

Foto’s in frame kunnen je helpen je canvas prints tot leven brengen zolang je wenst ze te gebruiken. Ook geeft een frame om je foto een extra dimensie aan de foto’s, en niet alleen aan de foto’s maar ook aan je muur. Zorg er wel voor dat je hier van te voren over hebt nagedacht anders lijkt je muur erg druk door de diversiteit, als je eenmaal te veel hebt.

5. Pas je digitale foto’s aan

Ben je van plan om je foto’s te drukken voor je canvassen aan de muur. Let er dan goed op dat je een hoge kwaliteit foto hebt en test altijd of de foto’s er goed uitzien in de preview modus (waar je de canvassen ook maar wilt bestellen). Mocht je dit allemaal te ingewikkeld vinden, wij hebben voor jou een heel assortiment aan canvas prints voor je uitgezocht die je hier ook eenvoudig kunt bestellen.

Hoe maak je canvas prints en bestel je ze?

Heb je de perfecte galerij en inspiratie gevonden voor jouw muur? En heb je alle maten opgemeten voor je diverse canvas doeken die je wilt. Wanneer je dit allemaal klaar hebt dan kan je beginnen met de volgende stappen die wij 1 voor 1 hier beneden aan jouw uitleggen.

1. Vind de perfecte foto’s canvas prints

The eerste en de meeste belangrijk stap is het vinden van jouw perfecte foto. Of het nou landschap foto’s, digitale schilderijen of mooie kunstwerken zijn, je wilt deze goed bewaren in een mapje van jezelf. Op deze site hebben ze zelfs de mooiste kunstwerken ter inspiratie en te koop, mocht je nog meer tips nodig hebben. Wil je iets unieks afdrukken neem dan contact met ons op en wij maken een canvas voor je op maat.

2. Kies de grootte van je canvas

Nu je gekozen hebt in de fotografie en de juiste elementen kunnen we gaan beginnen met de maten en canvassen die jouw visie tot leven brengen. Je kunt kiezen voor diverse kleintjes of bijvoorbeeld 1 hele grote.

Let er dat je iets kiest als middelpunt, je favoriete canvas schilderij is. En vergeet ook natuurlijk geen persoonlijke touch eraan toe te voegen.

3. En bestellen maar…

Nu je alles klaar hebt en je weet wat je wilt! Kun je eenvoudig je canvas print bestellen. Heb je je keuze gemaakt waar wacht je dan nog op?

Hoe richt je je muur nu in om de perfecte galerij te creëren?

Of je nou canvas prints, kunstwerken of leuke foto lijstjes ophangt in je woonkamer of eetkamer, wij helpen je. Volg de volgende simpele stappen voor de perfecte inrichting van jouw galerij.

1. Zorg dat je de juiste accessoires en spullen in huis hebt.

Oke de eerste stap je hebt spullen nodig. Wij adviseren je om het volgende in huis te halen:

  • Schilderstape
  • Een liniaal of meetlint
  • een nivelleer tang
  • Muurbescherming Bubbeltjes <– zie de link
  • een hamer
  • schroevendraaier
  • spijkers & schroeven

Als je dat hebt kunnen we beginnen met stap 2.

2. Maak een plaatsingsplan

Zoals eerder besproken is het belangrijk om een template te maken van je muur voordat je klakkeloos alles begint op te hangen. Heb je geen idee wat je moet beginnen check dan eens deze Pinterest. Je kunt ook je schilderstape gebruiken om van te voren een grid vast te leggen.

3. Begin met het ophangen van de canvas prints

Nu je alles gepland en klaar hebt gezet, kun je beginnen met het echte werk.

Stap 1: Kijk waar je spijkers hebt geplaatst en begin met het ophangen van je eerste canvas

Stap 2: Sla de spijker erin met 2 snelle slagen. Tip: sla niet de spijker er helemaal in, je wil hem halverwege hebben misschien 1 of 2 cm om je canvas aan op te hangen.

Stap 3: Hang de canvas direct aan de muur met de beschermende muur bubbels erachter om het verf van je muur te beschermen.

Stap 4: Herhaal dit voor elk stuk kunst wat je hebt totdat je muur compleet is.

4. Geniet ervan!

Gefeliciteerd voor het compleet maken van jouw canvas print galerij. Nu je aan het genieten bent van je nieuwe wanddecoratie let erop dat er niet teveel zonlicht op je canvassen komt om zo de kleur het best te behouden.

Vond jij dit een interessant artikel?

En of heb je nog vragen en eventueel tips voor andere lezers laat dan hier gerust een reactie achter. Je reactie word in ieder geval enorm gewaardeerd.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter