Een Scandinavische inrichting maak je zo

Hoe creëer je de populaire Scandinavische inrichting?

Het Scandinavische interieur kenmerkt zich door het minimalistische, simplistische en functionele design. Al bestaat dit design sinds de jaren 50, het is nog steeds een populaire inrichting deze dagen.

Dit design is weer modern en trending. Vaak worden materialen zoals leer, hout en hennep gebruikt hiervoor. Het Scandinavische design geeft het gevoel van een natuurlijke omgeving. Dit kenmerkt zich door de natuurlijke vormen, abstractie en het gebruik van natuurlijke materialen zoals hiervoor beschreven is.

Als je een Scandinavisch design wilt creëren in bijvoorbeeld je woonkamer, maar je weet niet waar je moet starten. Volg dan de volgende tips om een goede start te maken en krijg een prachtige Scandinavische indeling.

Maak het warm met kleedjes & kussens

De meeste landen in Scandinavische regio hebben klimaten met extreem koude temperaturen. Het gebruik van warme kleden, tapijten en kussens is dus ook heel gebruikelijke in het Scandinavische decor. Meestal zijn deze kleden, kussentjes gemaakt van wol en schapenbont. Je kamer indelen met warme kleedjes en kussen is een fantastische manier om een Scandinavische woonkamer te maken voor een warm en knus gevoel en zeker tijdens de winter.

Kies voor simpele decoratieve toevoegingen

Zoals al eerder benoemd, is het Scandinavische interieur design altijd eenvoudig en simplistisch ingericht. En als het dus aankomt van het inrichten van je interieur gebaseerd op het Scandinavisch design kies dan altijd voor simpele designs. Misschien kan je tafel inrichten met ceramiek vazen. Om wat kleur en vulling aan de kamer te geven, gooi je je bank vol met kussens met simpele meetkundige printjes En hang je bijvoorbeeld een mooi canvas schilderij aan de muur. 

Combineer hout met metalen randjes

Een Scandinavisch design maakt gebruik van een mix aan houten elementen. Niet alleen de vloer daarin is van hout, maar ook de meubels en armaturen. Een Scandinavisch huis heeft meestal houten koffie tafels en stoelen als meubilair. Maar, de laatste tijd is de trend in de Scandinavische stijl dat het afgewerkt is met metalen randen en houten elementen. Bijvoorbeeld: in sommige huizen hebben ze koperen hangers in een houten plafond om het te laten glimmen en de hele ruimte te belichten.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter