Een Scandinavisch interieur maak je zo

De nieuwste tips om een Scandinavische inrichting te creëren

Het Scandinavische interieur kenmerkt zich door het minimalistische, simplistische en functionele design. Al bestaat dit design sinds de jaren 50, het is nog steeds een populaire inrichting deze dagen.

Dit design is weer modern en trending. Vaak worden materialen zoals leer, hout en hennep gebruikt hiervoor. Het Scandinavische design geeft het gevoel van een natuurlijke omgeving. Dit kenmerkt zich door de natuurlijke vormen, abstractie en het gebruik van natuurlijke materialen zoals hiervoor beschreven is.

Als je een Scandinavisch design wilt creëren in bijvoorbeeld je woonkamer, maar je weet niet waar je moet starten. Volg dan de volgende tips om een goede start te maken en krijg een prachtige Scandinavische indeling.

Waarom is het Scandinavisch interieur eigenlijk zo ontzettend populair?

Scandinavisch Interieur

Een Scandinavische inrichting is eigenlijk altijd al populair geweest. Op dit moment lijkt het echter wel of de wereld geen genoeg kan krijgen van dit opvallende ontwerp afkomstig uit de Scandinavische landen. Het Scandinavisch interieur is zo populair dat het overal gewild is, van New York tot Tokio. Maar waardoor komt dit eigenlijk?

Het Scandinavisch interieur heeft praktische schoonheid

Scandinavisch Inteireur

Elk meubelstuk in een Scandinavisch inrichting is zo zorgvuldig ontworpen en gekozen, dat elk een specifiek doel in de kamer dient. Ontwerpers bij een Scandinavisch interieur design wordt geleerd om altijd naar de functie van een object te kijken terwijl ze schoonheid creëren, in plaats van simpelweg de ruimte te decoreren of ruimte te vullen. Dit is de reden dat een Scandinavisch interieur bekend staat om zijn elegante eenvoud en waarom elk meubelstuk een gevoel van grandeur heeft in elke kamer waarin het staat. Dat komt niet alleen door de schoonheid maar ook door de praktische bruikbaarheid. Bij een Scandinavische inrichting staan vaak weinig meubels in de kamer maar het kleurrijke minimalisme zorgt voor een warm, ontspannen gevoel in huis.

Een Scandinavische inrichting wordt op een compleet andere manier ontworpen dan andere designs

Scandinavische Inrichting

Bij het ontwerpen van een stuk binnen een Scandinavisch interieur wordt vaak inspiratie gehaald uit de natuur en de Scandinavische cultuur zelf. Tijdens de donkere winterdagen in Scandinavië wordt het huis het middelpunt van het gezin. Het belang van de meubels in huis is de reden waarom ontwerpers van een Scandinavische inrichting worden aangemoedigd om lichte en functionele kamers te creëren. Hierdoor is een Scandinavisch interieur zo aantrekkelijk, individueel en verfrissend in vergelijking met andere ontwerpen over de hele wereld.

Een Scandinavisch interieur investeert in een identiteit

Scandinavische Inrichting

Een Scandinavische inrichting is niet gemaakt om geluid te maken in de kamer. Een Scandinavisch interieur is gemaakt om een stille elegantie te bezitten die wordt herkend door iedereen die het huis binnenkomt. Het is altijd makkelijk om na verloop van tijd nutteloze meubels te verzamelen en een kamer vol te proppen met zoveel wirwar als maar past. Bij een Scandinavische inrichting doen ze dit echter niet. Bij een Scandinavisch interieur worden bepaalde meubels gekozen om een identiteit mee te creëren.

Maak het warm met kleedjes & kussens

De meeste landen in Scandinavische regio hebben klimaten met extreem koude temperaturen. Het gebruik van warme kleden, tapijten en kussens is dus ook heel gebruikelijke in het Scandinavische decor. Meestal zijn deze kleden, kussentjes gemaakt van wol en schapenbont. Je kamer indelen met warme kleedjes en kussen is een fantastische manier om een Scandinavische woonkamer te maken voor een warm en knus gevoel en zeker tijdens de winter.

Kies voor simpele decoratieve toevoegingen

Zoals al eerder benoemd, is een Scandinavisch interieur design altijd eenvoudig en simplistisch ingericht. En als het dus aankomt van het inrichten van je interieur gebaseerd op het Scandinavisch design kies dan altijd voor simpele designs. Misschien kan je tafel inrichten met ceramiek vazen. Om wat kleur en vulling aan de kamer te geven, gooi je je bank vol met kussens met simpele meetkundige printjes En hang je bijvoorbeeld een mooi canvas schilderij aan de muur. 

Combineer hout met metalen randjes

Een Scandinavisch interieur design maakt gebruik van een mix aan houten elementen. Niet alleen de vloer daarin is van hout, maar ook de meubels en armaturen. Een Scandinavisch huis heeft meestal houten koffie tafels en stoelen als meubilair. Maar, de laatste tijd is de trend in de Scandinavische stijl dat het afgewerkt is met metalen randen en houten elementen. Bijvoorbeeld: in sommige huizen hebben ze koperen hangers in een houten plafond om het te laten glimmen en de hele ruimte te belichten.

Speel met natuurlijk licht

Het Scandinavisch interieur is natuurlijk gekenmerkt door haar minimalistisch design en gezellige accenten. Maar de Scandinavische inrichting speelt vaak ook op een unieke manier met natuurlijk licht. 

Mix texturen

Scandinavische Inrichting

Het Scandinavische interieur is natuurlijk heel simpel en schoon. De meubels hebben vaak weinig kleur en zijn functioneel. Je kan een Scandinavische inrichting net een beetje extra gezelligheid geven door texturen toe te voegen. Neem als voorbeeld het schapenkleedje op de bank hier.

Gebruik warm hout

Scandinavisch Interieur

Als er hout wordt gebruikt in een Scandinavische inrichting zijn het vooral de warme tonen hout die populair zijn. Met warme tonen hout voelt de kamer zonnig en helder aan zonder dat er teveel felle kleuren worden gebruikt.

Voeg contrasten toe

Scandinavisch Huis

Hoge contrasten zijn het keurmerk van een Scandinavisch design. Hierboven zie je bijvoorbeeld een kamer die vooral om de kleur wit draait. Daar worden dan veel zwarte accenten aan toegevoegd en een kleurrijk schilderij. Het kleed is ook veel minder modern dan bijvoorbeeld de stoelen en eettafel. Bij een Scandinavisch interieur is het goed om nadruk te leggen op contrasten.

Gebruik mod meubilair

Scandinavisch Design

Mod meubilair is de sleutel bij een Scandinavische inrichting. Tulpentafels en zwanenstoelen worden opgewarmd door houtaccenten en cognackleurige leertonen. En met bijvoorbeeld sculpturale takken zorg je er dan voor dat de ruimte natuurlijker voelt.

Voeg klein stukjes kleur toe

Scandinavisch Interieur

Wanneer er kleur gebruikt wordt in een Scandinavische inrichting dan zijn het vaak klein toevoegingen. Denk dan bijvoorbeeld aan een plant, een kussen of een schilderij. Zo maak je je Scandinavisch interieur echt je eigen.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Oreno