Je kleine woonkamer inrichten? Dat doe je zo

Het inrichten van je kleine woonkamer klinkt altijd lastig. Want hoe meer spullen hoe minder ruimte zou je in feite zeggen. Maar wij helpen jouw je kleine woonkamer groter laten lijken. En niet alleen groter, maar ook leuker. Hier zijn een aantal kleine woonkamer ideeën van ons.

Tip 1: Maak gebruik van neutrale kleuren in je woonkamer

Een neutraal pallet aan kleuren zorgt er niet alleen voor je woonkamer luxe uitstraalt, maar ook rust, ruimtelijkheid, maar ook het vermogen om een woonkamer veel groter te laten lijken. Uiteraard is dit optisch bedrog, maar het geeft je wel dat ruimtelijke gevoel waar jij naar op zoek bent.

Om het zo goed mogelijk in te richten gebruik dan de volgende kleuren: wit, beige, grijze op je muren, vloer, plafond, kunstwerk zoals canvas schilderijen en in je meubilair.

Kleine woonkamer met neutrale inrichting

Tip 2: Gebruik kleine tafels voor je inrichting

Maak juist gebruik van kleine tafels in plaats van een grote koffie tafel die al je ruimte in beslag neemt. Je kunt zelfs meerdere kleine tafels gebruiken dit geeft je weer extra ruimte, extra opslag en meer plekken om bijvoorbeeld een mooi bloemetje of lamp op te zetten. Bovendien heb je meerdere kleine tafels meer opties voor een eclectisch decor en wat ook nog positief is dat je als volwassene je dan niet stoot aan je knieën en de kinderen niet aan hun hoofd terwijl ze om een grote tafel heen proberen te komen.

Tip 3: Je kleine woonkamer groter laten lijken met grote kunstwerken?

Met grote kunstwerken kun je vrij goed je kleine woonkamer groter laten lijken. Zo kun je gaan voor abstracte kunstwerken met een groot oppervlak. De kleurvolle abstracte of gedempt abstracte kunstwerken in een woonkamer zorgen voor een prettige kalme sfeer. Twee grote abstracte werken naast mekaar, zorgen voor veel warmte in de ruimte.

Je kunt ook gaan voor een heel mooi groot strand canvas schilderij of natuurwerk dat geeft ook een prachtig effect. Bovendien zijn de mooie kleuren van een strand of zee bijna altijd perfect met bijna elk soort kleur en kussen combinatie in een woonruimte.

bron: The Zhush 

Hebben jullie ook goede ideeën of andere tips voor een kleine woonkamer inrichting laat het dan weten in de reacties hieronder.

Tip 4: Richt je woonkamer in met grote spiegels

Het is misschien wel de oudste truck die er bestaat, maar het werkt gegarandeerd. Je creëert direct de illusie dat er veel meer ruimte is door eenvoudig wat spiegels toe te voegen aan je woonkamer. Wat zelfs nog beter werkt is een hele grote spiegel erin te plaatsen die een hele muur bedekt. Door de grote spiegel zul je woonkamer zien reflecteren door je interieur van je woonkamer en de lichtinval van je kamer. Waarmee je woonkamer dubbel zo groot lijkt en dat is nou precies wat we willen. Let wel op dat je een licht kleurenpalet hebt om het hele effect zo goed mogelijk te zien.

kleine woonkamer inrichten
Bron: Mark Luscombe-whyte

Tip 5: Plaats je kunstwerk strategisch in je kleine woonkamer

Gebruik je kunstwerk om een optische illusie te creëren, waarmee je de hoogte of de breedte van je kamer lijkt te vergroten. Een kunstgalerij muur klinkt alsof het erg druk wordt in een kleine ruimte, maar het maakt eigenlijk veel groter als je het ophangt tot aan het plafond. In deze ruimte hieronder kun je zien dat door het gespiegelde effect je van een kleine kamer een hele leuke “grote” kamer kunt maken.

Foto door: Eric Piasecki

Tip 6: Geniet van je witte muren!

Witte muren kunnen saai zijn, maar niet in jouw kleine woonkamer als je dat maar weet. Want ze creëren namelijk geen saai gevoel maar een kalm gevoel en niks is lekkerder dan zen zijn in je eigen huis. Denk er eens over na om witte muren met een wit interieur combineren. Prachtig zo’n witte bank bij een witte muur. Je kleine woonkamer lijkt direct een stuk groter door die combinatie.

Om je kleine woonkamer ook nog eens levendig te makken tussen de witte meubelstukken en witte muren, kun je gebruik maken van leuke karakteriserende canvassen met veel kleur. Ook kun je gebruik maken van kleurvolle tinten en mooie planten zodat jij een prachtige grote, kleine woonkamer hebt.

Tip 7. Maak gebruik van de vreemde hoeken in je woonkamer

Een vreemd ingerichte woonkamer kan best heel cool zijn. Er is geen inrichting die te gek is voor een mooi decor.

Je kunt een vreemd gevormde muur om juist het punt vaan aandacht te zijn. Plaats er bijvoorbeeld een kek kastje! Niks is te gek in jouw kamer en je creëert ruimtes, waarvan je dacht dat je ze niet had. Hopsa lijkt die kleine woonkamer van jouw toch weer groter.

Geen idee waar je de bank kwijt moet? Hang ergens een gekke poster om een grof patroon en je creëert een centrum van aandacht op die plek en juist daar zet je je bank onder. Super vet toch?

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter