Kunst aan de muur – 3 Fantastische kunst stromingen

Kunst aan de muur dat is prachtig en daarmee kan je huis, je woonkamer of je slaapkamer een nieuw leven inblazen. Maar kunst kan enorm duur zijn als je kijkt naar diverse schilderijen voor aan de muur, dan kan je er ook voor kiezen om te gaan voor canvas schilderijen.

Dan heb je betaalbare kunst aan de muur. Wij helpen jou graag een juiste keuze te maken. Daarom hebben wij diverse tips en uitleg voor een kunstwerk aan de muur.

Kunst aan de muur met prachtige gallerij van diverse kunstwerken

Welke soorten kunstwerken zijn er voor aan de muur?

Je wilt graag kunst aan de muur, maar je hebt er eigenlijk nog niet goed over nagedacht over welke soort kunst je wilt hebben. Zo zijn er een aantal verschillende kunst stromingen van modern tot in de oudheid die wij uiteraard voor je opgezocht hebben.

Surrealistische kunst aan de muur

Dat is een kunst stroming die in de moderne kunst ontstaan is als een literaire stroming in het begin van 1920. Surrealisme is er op gericht om de menselijke ervaring te revolutioneren, het weigeren van een rationeel beeld van mensen en juist de dromen en het onwerkelijke in beeld te brengen.

Juist artiesten vonden prachtige beelden in het surrealistische van dromen en fantasieën van de mens. Eigenlijk is het verder gaan dan de realiteit en dat leidt dus tot deze prachtige surrealistische kunstwerken.

Misschien ken jij wel een aantal surrealistische kunstenaars en wil je dit graag op canvas printen dan kunnen wij dat ook zeker voor je op maat maken. Ook kun je natuurlijk voor inspiratie eens een kijkje nemen bij de volgende kunstenaars:

Francis Picabia
Dit was een Franse kunstenaar en één van de bekendste in de moderne kunst. Hij leefde van 1879 t/m 1953. Verschillende beelden van zijn kunst kun je hier bekijken.

Alberto Savinio
Deze Italiaanse kunstenaar is geboren in 1891 en heete eigenlijk Andrea de Chirico, maar koos voor Savinio om onderscheid te maken van zijn oudere broer. Hij was een goede vriend van Pablo Picasso.

Giorgo de Chirico
Deze Griekse schilder reisde de wereld rond en begon een interesse te tonen voor pleinen en symmetrische gebouwen uit de Renaissance vanwege hun klassieke vormen. Hij was ook een groot fan van Nietzsche. Een prachtig werk van hem kan je hier vinden.

En zo zijn er nog 1000 en meer.

Bekende surrealistische kunstwerken

Wij hebben voor je op een rijtje diverse werken in kaart gebracht van surrealistische kunstwerken. Mocht je deze foto’s afgedrukt willen hebben op een canvas neem dan contact met ons op en dan kunnen we samen kijken of er hoge resolutie fotografie van deze kunst is.

The Tilled Field, Joan Miro

Dit is één van de eerste surrealistische schilderijen die Joan Miro heeft gemaakt. Hij was één van de belangrijkste surrealistische schilders dier geleefd heeft. Zijn visie en zijn kleurvolle verbeelding heeft prachtige Catalaanse landschappen van de geschiedenis in kaart bracht met politieke boodschappen erin. De belangrijkste boodschap was vrijheid van mening en een idealistische samenleving.

Metamorphosis Of Narcissus

Bron: Tate.org

Dit prachtige schilderwerk is gemaakt de de Catalaanse Surrealistisch schilder Salvador Dali. Dit één van zijn belangrijkste werken die de Griekse Mythen omvangrijk interpreteert. Een prachtig stuk werk en zeker als je van surrealistische kunstwerken houdt.

Le fils de l’homme

Bron: Artclub Blog

Dit is een surrealistisch schilderij van de Belgische surrealist René Magritte. Deze dateert uit het jaar 1964.

Pop Art een prachtige kunststroming

Pop Art begon in de jaren vijftig, maar was later in de jaren 60 al weer zeer onpopulair. Hedendaags is het juist een heel mooi stukje kunst wat menig mens graag in huis wil hebben, misschien wel iets voor jou? En de kenmerken van Pop art, niet geheel onbelangrijk is dat ze gebruiken maken van Plaatjes en iconen. Wij hebben een aantal mooie voorbeelden voor je opgezocht.

Andy Warhol
Misschien ken je hem wel van naam Andy Warhol, dat is één van de bekendste kunstenaars op het gebied van Pop Art die er is. Hij was een Amerikaanse kunstenaar die bekend is geworden met zijn zeefdrukken. Zijn bekendste werk is de Marilyn Diptych (1962)

Bron: Fineartamerica

Peter Blake
Deze kunstenaar/schilder was niet zomaar een kunstenaar. Hij was een Britse kunstenaar die bekend stond om zijn collages van verschillende pop art figuren naast mekaar. Zijn meesterwerk was Sgt Pepper’s Lonely Hearts Club Band Album Cover(1967).

Bron: The Daily Mail

Romero Britto
Deze Braziliaanse Kunstenaar heeft zichzelf qua artistiek alles aangeleerd, hij heeft zijn carrière gestart met slechts met knipstukjes uit kranten een kaart bord en ze veranderd in prachtige canvassen. Hij had destijds niet eens genoeg geld voor kwasten en verfde dus met zijn handen en vingers wat leidde tot een unieke stijl. Zijn bekendste werk is de Mona Cat (2010)

Bron: Worthpoint.com

Abstracte kunst aan de muur

Abstracte kunst heeft ons perspectief veranderd op hoe we kunst hedendaags zien. Vooral de beroemde abstracte kunstwerken hebben dat gedaan.

Kunstenaars met visie ook wel visionairs halen het beste uit de mens. Door deuren te openen die we nooit gezien hadden zodat we misschien een glimp van de wereld kunnen zien.

Abstracte kunst aan de muur. Een prachtige kunstwerk

Visie is de specialiteit van abstracte kunstenaars en in de afgelopen 100+ jaar zijn er veel beroemde abstracte schilderijen erin geslaagd de blik van de mensheid te doen vergroten.

De visionairs die deze beelden wisten te creëerden, gaven ons, de kijkers, niet alleen de gave om nieuwe dingen te zien; ze boden ons een geheel nieuwe manier van kijken aan. Ze hebben de wereld voor ons opengesteld.

De meest bekende abstracte kunstwerken van de afgelopen 100 jaar.

Abstracte kunst is niet alleen geliefd 100 jaar geleden, maar is tegenwoordig ook doorgedrongen in de hedendaagse kunst. Je ziet deze schilderijen nog vaak terug in commerciële galerijen en veilinghuizen. (bron: theartling.com)

Wassily Kandinsky, Composition X

Wassily Kandinsky, Composition

Dit was één van de eerste abstracte schilderijen die beschouwd werd als de kampioen van abstracte schilderkunst gemaakt door Wassily Kandinsky. Deze man was niet alleen een Russische schilder maar ook een kunsttheoreticus.

De invloed die hij op de kunstwereld en op de abstractie had was enorm. Hij was mede-oprichter van de kunstgroep Phalanx en The New group Of Artists.

Zij organiseerde tentoonstellingen voor collega’s, mede-kunstenaars en produceerde meer dan 600 werken in de loop van zijn carrière. Met een schilderij in 1913 haalde hij een recordprijs op van 41,6 miljoen dollar. Desondanks was Composition X, zijn belangrijkste werk!

Broadway Boogie Woogie

Weer een heel ander type abstracte kunst is geometrische abstractie. Misschien denk je wel wat is dit een vreemd schilderij. Maar deze is gebaseerd op geometrische vormen en gemaakt door Piet Mondriaan.

Piet Mondriaan bedacht de term neoplasticisme voor zijn abstracte geometrische schilderijen waarin hij alleen de rechte lijn, de drie primaire kleuren en de neutrale kleuren zwart, wit en grijs gebruikte.

Mondriaan zijn laatste schilderij was de Broadway Boogie Woogie en is geïnspireerd op het stadsraster van Manhatten en de Broadway boogie woogie-muziek, waar Mondriaan dol op was!

Het schilderij wordt beschouwd als het hoogtepunt van de voorstelling van Mondriaan met zijn picturale vocabulaire van lijnen, vierkanten en primaire kleuren. Het markeert het hoogte van zijn stilistische innovatie en is één van de meest invloedrijke kunstwerken in de school van abstracte geometrische schilderkunst.

Ben jij nu helemaal geïnspireerd geraakt van dit verhaal laat dan een reactie achter, wat jou favoriete schilderij of kunststroming is. Heb jij nog helemaal geen kunst aan de muur kijken dan eens bij onze prachtige collectie canvas schilderijen.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter