Maak van je huis een thuis – 5 Tips

Je huis hoeft niet perfect te zijn, maar het moet wel jouw thuis zijn. Ik geloof erin dat een huis je heilige plek moet zijn waar je kunt thuiskomen en trots kunt zeggen yes dit is van mij.

Daarmee bedoel ik dus dat je het prettig thuiskomen vind en dat je huis lekker inricht zoals jij dat mooi vind en jou het plezier geeft wat je verdiend. Maar soms weet je niet waar je moet beginnen om jouw huis je thuis te maken. Als jij je hierin herkent dan is dit blog perfect voor jou.

1. Breng natuurlijke elementen in je huis

Elke huis zou iets natuurlijks in zijn huis moeten hebben zoals planten, bloemen, sierstenen of prachtige houten balken. Uiteraard als je slecht ben in het onderhouden van planten kun je dit natuurlijk ook vervangen door plastic planten zoals ik zou doen

Dit geeft je huis of je woonkamer een levendig gevoel en zorgt ervoor dat je prettig voelt thuis.

2. Laat zien waar je van houdt

Hang je favoriete kunst stuk op huis, of het nou een tekening is van je kinderen, een prachtig canvas schilderij, een foto van je familie of gekke abstracte kunst waar je gelukkig van wordt. Plaats foto’s van de mensen waar je van houdt.

Gebruik de producten, souvenirs die je gekocht hebt op vakantie of de zakenreis waar je geweest bent. Bijvoorbeeld een prachtige schaal die je bij de ingang gebruikt voor je sleutels.

Stapel je favoriete boeken op bij de bank of op de koffietafel. Breng je prachtige antieke kist in huis. Wanneer het je doet denken aan mooie herrineringen is het waard om een plekje in huis te geven.

Zorg ervoor dat je huis die persoonlijke touch krijgt en trek je niets aan van wat men verwacht, maak het je eigen. Zorg dat jij er vrolijk van wordt. Een tip hierin maak gebruik van mooie witte muren, zodat juist je persoonlijke items er beter uitkomen. 

3. Zorg dat je kamer voldoende licht heeft

Zorg voor voldoende licht val in huis en dat je ramen mooi en schoon zijn. Zit niet met potdichte luxaflexen of de hele dag met je gordijnen dicht, dat is zonde van je prachtige woning en geeft het een duister gevoel.

Heerlijk als het zonnetje in huis schijnt, wil je het extra ruimtelijk en licht hebben denk er dan over na om je muren wit te schilderen, zodat je ruimte nog lichter voelt.

4. Zorg voor jouw speciale hoekje

Of het nou een prachtige kunstzinnig hoekje is, een stoel is om in te lezen of een prachtige bar in de keuken, iedereen in je huishouden zou zijn eigen plekje in huis moet hebben dat voelt als je eigen plekje om zo tot rust te komen.

Als iedereen in huis ruziet over die enige comfortabele stoel, verkopen dan de oncomfortabele bank in huis en koop meer comfortabele stoelen zo voel je je lekker in je eigen huis.

5. Maak gebruik van grote spiegels

Als je bijvoorbeeld wilt dat je huis groter lijkt hoef je natuurlijk niet direct iemand in te huren die je huis gaat verbouwen. Je huis inrichten met spiegels is erg makkelijk en maakt elke ruimte mooier, groter, lichter en open.

Deze woonkamer van The Beauty Revival is een prachtig voorbeeld of hoe je precies genoeg spiegels kunt toevoegen aan de kamer zonder teveel te doen. Plaats een grote spiegel of direct tegenover een raam of juist diagonaal, zodat je het licht terug de kamer in reflecteert. Hiermee lijkt je ruimte direct groter.

Uiteraard kan je huis ook prachtig inrichten met mooie canvassen in de vorm van een canvas gallerij of juist een heel groot canvas. Bekijk ook eens onze collectie canvassen en misschien hangt er iets tussen wat past bij jouw smaak.

Laat weten of jij iets aan deze tips hebt in de comments en als je zelf nog een goede tip hebt deel hem dan hieronder, want sharing is caring.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter